Galen tacotårta

Serverar: 8 portioner

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen! Glutenfri variant? Byt till glutenfria tortillabröd.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor, 400 g, sköljda
  • 2 förpackningar krossade tomater, á 500 g
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk spiskummin
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 6-8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
  • Servering
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • Eventuellt guacamole
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till. Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 minuter. Rör då och då.
    3. Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade körsbärstomater. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Servera med grönsallad och gräddfil, och gärna guacamole.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    8-10
    16
    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben