Galet god tårta med banan och Nutella

Serverar: 12 portioner

Krämig Nutellafyllning, banan, kokos och söt mango förgyller denna goda och enkla tårta som du gör snabbt! Missa inte de galna salta pinnarna ... Självklart så kan du göra denna tårta året om och inte bara till Påsk, byt bara ut lite av garneringen!

Ingredienser

  • 1 tårtbotten (som är delad i tre delar)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella, 350 g
  • 2 ätmogna bananer
  • 1½ dl kokosflagor, rostade
  • 1 stor söt mango
  • 20 salta pinnar
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl chokladägg/mandelägg
  • Instruktioner

    1. Vispa 1½ dl grädde med Nutella tills det är krämigt. Vispa 1½ dl grädde och blanda med mosade bananer. Vispa 2 dl grädde helt naturellt.
    2. Fyll tårtan med ett lager Nutellakräm och ett lager bananvisp. Klä tårtan med den naturella grädden. Täck kanterna med rostade kokosflagor. Lägg skivad mango i ett fint cirkelmönster ovanpå.
    3. Ringla över eller doppa smält choklad på salta pinnar och låt stelna. Bygg ett fågelbo i mitten av tårtan av pinnarna och lägg dit chokladägg. Lägg även godisägg runt om tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben