Gammeldags julköttbullar

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept att anamma om ni vill bjuda på köttbullar som får gästen att fråga efter recept!

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 msk salt
  • 1 msk finmalen kryddpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk riven gul lök
  • 2 tsk potatismjöl
  • 400 g kokt, kallriven potatis (ca 5 st)
  • 3 st ansjovisfiléer
  • 3 msk ansjovisspad
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna, blanda ner dem med ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
    2. Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
    3. Sätt ugnen på 150 grader. Forma stora köttbullar och lägg på fat.
    4. Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben