Dessa tar lite extra tid att göra men är helt klart mödan, då smaken verkligen blir julig!
Ingredienser
500 g blandfärs
100 g kokt, mosad potatis, kall
1 gul lök
1 msk sirap
2 msk margarin
1 ägg
2-3 tsk senap
15 kryddpepparkorn
2 krm vitpeppar
½ tsk salt
½ tsk aromat
5 lagerblad
Instruktioner
- Finhacka löken och låt den puttra på medelvärme, i en stekpanna tillsammans med margarinet och sirapen i ca 5 minuter. Låt den kallna.
- Koka upp ca 1 liter vatten tillsammans med lagerbladen, sänk värmen till medelvärme.
- Blanda färsen med potatisen, löken, ägget och kryddorna (lägg kryddpepparn i en mortel och mortla sönder dem).
- Känns färsen för fast, kan man tillsätta en skvätt vatten.
- Forma små fina köttbullar.
- Lägg i köttbullarna i det varma lagerbladsvattnet, så att det täcker bottnen på kastrullen. Låt dem ligga i vattnen tills de flyter upp till ytan, ca 1 minut.
- Stek köttbullarna gyllenbruna i lite smör.
- Upprepa tills alla köttbullar är färdiga.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Extra julig mat!
Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...