Julköttbullar

Dessa tar lite extra tid att göra men är helt klart mödan, då smaken verkligen blir julig!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 100 g kokt, mosad potatis, kall
  • 1 gul lök
  • 1 msk sirap
  • 2 msk margarin
  • 1 ägg
  • 2-3 tsk senap
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk aromat
  • 5 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och låt den puttra på medelvärme, i en stekpanna tillsammans med margarinet och sirapen i ca 5 minuter. Låt den kallna.
    2. Koka upp ca 1 liter vatten tillsammans med lagerbladen, sänk värmen till medelvärme.
    3. Blanda färsen med potatisen, löken, ägget och kryddorna (lägg kryddpepparn i en mortel och mortla sönder dem).
    4. Känns färsen för fast, kan man tillsätta en skvätt vatten.
    5. Forma små fina köttbullar.
    6. Lägg i köttbullarna i det varma lagerbladsvattnet, så att det täcker bottnen på kastrullen. Låt dem ligga i vattnen tills de flyter upp till ytan, ca 1 minut.
    7. Stek köttbullarna gyllenbruna i lite smör.
    8. Upprepa tills alla köttbullar är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Extra julig mat!
    Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben