Rulla vilda julköttbullar i år. Ädelost ger spännande smak åt älgfärsen.
Ingredienser
500 g älgfärs
3 msk ströbröd
2 dl vispgrädde
1 gul lök
1 ägg
50 g Kvibille ädelost
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
Smör
Instruktioner
Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
Skala och finhacka löken. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
Blanda ner färs i ströbrödsblandningen.
Tillsätt lök, ägg, smulad ost, salt och peppar.
Rör till en smidig färs. Forma färsen till bullar.
Bryn dem i smör i en stekpanna.
Skaka pannan då och då och låt köttbullarna eftersteka på svag värme.
Saftiga och fantastiskt smakrika köttbullar. Gick hem hos alla familjemedlemmar!
Goda och snabbgjorda, detta blir julaftonens köttbullar.. jag serverade dem med gräddsås och kokt potatis och gele, husmanskost när den är som bäst.
Jag tackar för recepttipset. Det måste jag prova. Bästa hälsningar Evanet