Ädla julköttbullar med älgfärs

Serverar: 4 portioner

Rulla vilda julköttbullar i år. Ädelost ger spännande smak åt älgfärsen.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 50 g Kvibille ädelost
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
    2. Skala och finhacka löken. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
    3. Blanda ner färs i ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, smulad ost, salt och peppar. Rör till en smidig färs. Forma färsen till bullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då och låt köttbullarna eftersteka på svag värme.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (3)

    GunJohansson 7 december 2009

    Saftiga och fantastiskt smakrika köttbullar. Gick hem hos alla familjemedlemmar!

    miramamman 20 december 2009

    Goda och snabbgjorda, detta blir julaftonens köttbullar.. jag serverade dem med gräddsås och kokt potatis och gele, husmanskost när den är som bäst.

    evanet418 23 december 2015

    Jag tackar för recepttipset. Det måste jag prova. Bästa hälsningar Evanet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben