Ädel kycklinglårfilé.

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod och jätteenkel, snabbt tillagad. Allas favorit, även de som inte tycker om ädelost gillar detta. De utflugna barnen bjuder sina vänner på det. Mjölet blandar jag i smöret när jag har tid för att få en krämigare sås, oftast låter jag bli.

Ingredienser

  • Ca 1 kg urbenad kycklinglårfilé
  • 140 g Kvibille ädelost
  • ca 2 msk Piffi allkrydda
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör till formen
  • Ev 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj (och mjöla ev) formen.
    2. Skär osten i stavar och vira in varje file i en oststav. Lägg med skarven nedåt. Strö på rikligt med Piffi allkrydda, snåla intel Häll på grädden.
    3. Låt stå i ugnen tills fin färg och helt genomstekt, 30-40 minuter.
    4. Servera med pasta, potatis, ris, bulgur eller vad du vill. Blandad sallad är gott till.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben