Supergod och jätteenkel, snabbt tillagad.
Allas favorit, även de som inte tycker om ädelost gillar detta. De utflugna barnen bjuder sina vänner på det.
Mjölet blandar jag i smöret när jag har tid för att få en krämigare sås, oftast låter jag bli.
Ingredienser
Ca 1 kg urbenad kycklinglårfilé
140 g Kvibille ädelost
ca 2 msk Piffi allkrydda
3 dl vispgrädde
Smör till formen
Ev 1 msk mjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj (och mjöla ev) formen.
- Skär osten i stavar och vira in varje file i en oststav. Lägg med skarven nedåt. Strö på rikligt med Piffi allkrydda, snåla intel Häll på grädden.
- Låt stå i ugnen tills fin färg och helt genomstekt, 30-40 minuter.
- Servera med pasta, potatis, ris, bulgur eller vad du vill. Blandad sallad är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)