Kycklinglårfilé med het currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag är mycket för rätter som är enkla och snabblagade. Den här är perfekt och kanongod. Och inte "hetare" än att den går hem hos barnen.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 msk smör
  • Till såsen
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Såsen: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud utan lock några minuter på svag värme.
    2. Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd dem i en blandning av salt och potatismjöl. Fräs bitarna i smör på medelvärme i ett par omgångar tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt.
    3. Servera tillsammans med ris och ev mer sweet chilisås och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Forsen 24 september 2009

    Snabblagat och gott, bra hetta i såsen, det här gör jag gärna fler gånger!

    elanje 17 september 2012

    Detta gick inte hem hos oss... Tyvärr för det lät ändå gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben