Jag är mycket för rätter som är enkla och snabblagade. Den här är perfekt och kanongod. Och inte "hetare" än att den går hem hos barnen.
Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
½ dl potatismjöl
2 msk smör
Till såsen
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
1 tsk potatismjöl
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
½ dl sweet chilisås
Instruktioner
Såsen: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud utan lock några minuter på svag värme.
Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd dem i en blandning av salt och potatismjöl. Fräs bitarna i smör på medelvärme i ett par omgångar tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt.
Servera tillsammans med ris och ev mer sweet chilisås och grönsallad.
Snabblagat och gott, bra hetta i såsen, det här gör jag gärna fler gånger!
Detta gick inte hem hos oss... Tyvärr för det lät ändå gott...