Bönpasta med ingefärsglazad kycklinglårfilé

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Ibland vill även jag att maten ska gå fort att laga. Då har vi min go-to rätt. Bönpasta. Denna gång med en ingefärsglazad kokoswok.

Ingredienser

  • Ingefärsglazad kyckling
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 1 röd chili
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 msk glutenfri soja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk tandoori
  • 1 tsk rosé och svartpeppar
  • 1 tsk havssalt
  • Tillbehör
  • 30 g bönpasta
  • 1 msk vallmofrön
  • 1 tsk linfrön
  • 1 näve sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med att hetta upp en stekpanna med kokosolja, när stekpannan är varm lägg ner hackad chili (gärna med kärnorna kvar). Skär sedan upp kycklingen och stek den på hög värme så den får en fin yta, krydda med gurkmeja, peppar, tandoori och salt. När kycklingen börjar bli klar, skala och finhacka ingefära och lägg ner den i pannan. Häll över kokosmjölk, soja och honung och låt allting koka ihop på hög värme i ca 7 minuter.
    2. Rör om då och då. När du steker kokosmjölk på hög värme försvinner vätskan och det som finns kvar är en form av glaze. Förträffligt gott. Koka sedan upp pasta, toppa med kycklingen och vallmofrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben