Kycklinglårfilé med harissa

Serverar: 4 portioner

Här kommer mera man kan grilla! Det blir jättesaftigt och gott!

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • Marinad
  • 2 msk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Tabouleh
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 3-4 tomater, urkärnade, i tärningar
  • 1 paprika, finhackad
  • 2 dl bladpersilja, hackad
  • 2 dl mynta
  • Till servering
  • Yoghurt, 10%
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.
    2. Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida. Servera tillsammans med tabouleh och yoghurt 10%.
    3. Tabouleh: Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
    4. Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.
    5. Servera med yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben