Parmesanroulad på kycklinglårfilé

Riktigt god festmat - Servera...allt tillsammans med lättfräst bladspenat.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 140 g bacon
  • 30 g smält smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • 100 g riven parmesan
  • 150 g färsk bladspenat
  • 10 mandelpotatisar
  • Instruktioner

    1. Banka ut lårfiléerna.
    2. Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen.
    3. Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med plast, lägg i frysen 30 min.
    4. Linda dem därefter med bacon. Dela potatisen, pensla med oljan, strö på rosmarin. Baka i ugn 225°C i 35 min.
    5. Koka upp grädden med en krossad vitlöksklyfta och resten av parmesanen och mixa med en stavmixer.
    6. Stek kycklingrullen gyllenbrun och baka den sedan färdig i ugn på 125°C kycklingen är klar vid 75 grader.
    7. Servera...allt tillsammans med lättfräst bladspenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben