Harissa kryddpasta

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Gör din egen version av denna kryddiga pasta som är både het och smakrik och en ljuvlig doft av Nordafrika.. Här är en enkel variant som inte bränner hål i fickan och en massa spring i butiken för att hitta ingredienserna. Det finns säkert lika många recept som det finns familjer men sätt gärna din egen prägel på den.

Ingredienser

  • 5 röda färska chilifrukter (alt. torkade)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika (alt. inlagd)
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare.
    2. Ta sedan bort kärnor och skinn och grovhacka allt utom kryddorna och tomatpurén så det blir lättare för mixern att jobba.
    3. Häll först i olivoljan och sedan övriga ingredienser i mixern och kör allt till en pasta och det tar väl en minut eller två. Häll sedan upp i en ren bytta. Doseringen av Chilipeppar kan variera eftersom den är olika stark så var försiktig
    4. Pastan håller en vecka om den får stå i kylen

    Liknande recept

    5
    2 h
    6-8
    4
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (2)

    emseli 16 maj 2013

    detta är grymt gott! sätter piff på köttfärssås, grytor och dyl. även gott att steka kött och kyckling i.

    Per 2 juni 2018

    Harissa, olivolja (oliver) och bröd är gudomligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben