Bönpasta med saffran och kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är liksom snabbmat när den är som bäst. Otroligt god och hälsosam, en winwin.

Ingredienser

  • Kyckling i saffranssås
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 3 dl kokosmjölk light
  • 1,5 påse saffran
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk Hey Bombay från René Voltaire (alternativt någon annan buljong eller krydda)
  • Saften från ½ lime
  • 1 tsk chiliolja (alternativt 1 hel chili)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 3 portioner Risentas bönpasta
  • 2 gula paprikor
  • 1 msk olivolja
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp paprikorna och lägg dem på en plåt med olivolja och havssalt. Rosta dem i ugnen i ca 20 minuter medan du lagar maten.
    2. Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili. När kycklingen börjat få färg – häll över kokosmjölken och saffranspåsarna och krydda sedan med cayennepeppar och en halv lime.
    3. Låt allting koka ihop på relativt hög värme för att få kokosmjölken att tjockna, smaka av så att kryddningen är bra.
    4. När kycklingen börjar bli redo är det bara att koka upp bönpastan, när den är klar så blanda pastan med lite av såsen och häll sedan över kycklingröran. Toppa till sist med den rostade paprikan och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben