Gästlåda på pasta och älgfärs

Serverar: 8 portioner

Jättegott, men det blir väldigt mycket mat... beroende på hur många det är som äter så kan det nog lätt bli 10 portioner.

Ingredienser

  • 7-8 hg älgfärs
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 12 dl spiralmakaroner
  • 2 burkar crème fraiche
  • 6 msk ketchup eller chilisås
  • 2 buljongtärningar
  • 6 dl grädde
  • 1 påse riven ost (eller om man river själv)
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål. Koka makaronerna som sedan slås över i samma skål. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och crème fraichen och tillsätt ketchupen.
    2. När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon och pastan. Rör ihop och krydda efter behag.
    3. Häll innehållet i skålen i en långpanna modell större. Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen ca 30 minuter i 225º värme.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben