Gammeldags nöttårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Jag har fått den av min granne Brittmarie Jag har ändrat överskriften och beredningen

Ingredienser

  • 3 dl smör
  • 3 dl hasselnötkärnor
  • 6 dl havregryn
  • 6 dl grädde
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, hacka eller mal nötkärnorna. Blanda smör, havregryn, nötkärnorna grädden och sockret till en smet.
    2. Bred ut på en smörpapperklädd långpanna. Grädda i 10-15 minuter i 200 grader (Den ska bli mörkbrun)
    3. Dela den varm på mitten. Lägg den vispade grädden på den avsvalnade tårtan,
    4. Låt tårtan stå minst sex timmar före servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben