Nöttårta

Serverar: 10 portioner

Prova den, fantastisk!!

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 msk dansukker ljust muscovadoråsocker
  • ½ krm salt
  • Fyllning
  • 100 g mjuk nougat
  • 2 dl dansukker vit baksirap
  • 1 dl dansukker farinsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 100 g cashewnötter OBS! osaltade
  • 100 g valnötskärnor
  • 100 g skalad mandel
  • 100 g pistagemandlar OBS! osaltade
  • Smör och socker till formen
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Tryck ut degen i en smord och sockrad form, ca 25 cm i diameter. Nagga. Skär nougaten i tunna skivor och täck bottnen med denna.
    2. Blanda sirap, farinsocker och grädde i en kastrull och sjud tills det är tjockt och simmigt. Drag kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och nötter och mandlar. Häll fyllningen i skalet. Grädda mitt i ugnen i ca ½ timme i 175°. Servera med vispad grädde eller creme fraiche till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben