Anitas nöttårta

Serverar: 4 portioner

Mmmmm vilken god, speciellt krämen.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 st äggvitor
  • 1 hekto mandel eller nötter
  • 1,5 dl strösocker
  • Kräm
  • 4 st äggulor
  • 50 gram smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 3,5 tsk vaniljsocker, tillsätt efter kokning
  • Garnera
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl nötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitorna till hårt skum. 2. Tillsätt malda nötter eller mandel och strösocker.Rör om. 3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. ca. 1 cm tjock rund botten. 4. Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter, håll koll så den inte bränns. Låt kakan sedan svalna. 5. Krämen: Blanda allt på en gång i en kastrull och låt sjuda en stund. Tillsätt därefter 3-4 tsk vanlijsocker. Låt krämen kallna. 6. Vispa lite grädde och hacka nötterna till garnering, 7. Lägg den kalla botten på ett tårtfat, häll över krämen. Bred ett lager vispad grädde över krämen (inte på kanterna så man kan se den gula krämen) Strö sedan över med hackade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    TweetyPie 14 april 2008

    Väldigt god! Näsa gång ska jag kanske ta en aning mindre socker och/eller vaniljsocker, tyckte att den var lite väl söt. Men den kommer jag absolut att göra igen, den var uppskattad av alla!

    sandrarockar 15 april 2008

    Det här receptet har jag verkligen letat efter! Jag älskar den här kakan! Men i krämen så tog jag bara 0,5 dl socker och 2 dl grädde istället. Sen så brydde jag mig inte om att ha grädde på, utan bara hackade nötter. sjukt gott!!

    Gnagett 3 november 2008

    Tack för receptet. Jag tog mandel och mandelspån som garnering samt minskade sockermängden till 1 dl. Bjöd mina grannar som blev helt lyriska.

    Rosmarin42 22 juni 2009

    Mycket god tårta, men minskade sockermängden till hälften. Det räckte gott. Hade färska jordgubbar till och det blev poppulärt.

    gottgris 20 april 2010

    Kanongott. Blev väldigt uppskattat på jobbet idag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben