Anitas youghurtbröd i långpanna

Prova denna så får du många goda mackor.

Ingredienser

  • 7 dl turkisk yoghurt
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl linfrön
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i en bunke och fördela den kletiga smeten i en smord långpanna .
    2. Sätt in i ugnen, 175º i 30-35 minuter. Låt brödet vila en stund sen du tagit ut det innan du skär det i bitar.
    3. Solroskärnorna blir lite gröna men det är helt ok.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tutish 27 maj 2009

    Vi hade lite gammal turkisk yoghurt som vi inte visste exakt vad vi skulle göra med och då dök detta recept upp! Fantastiskt. Gott och välsmakande. Vi hade inte exakt 7dl turkisk yoghurt så vi tog bara lite naturell istället, också. Tack för ett enkelt och smaskigt recept:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben