Nöttårta med chokladfrosting
Serverar: 10-12 portioner
Frostingen i det här receptet består av kakao, florsocker, grädde. Kakan garneras sen med hasselnötter.
Ingredienser
150 g hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl socker
½ tsk bakpulver
Frosting
50 g smör eller margarin
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk grädde
1 äggvita
Garnering
25 hela hasselnötter
Instruktioner
- Mal nötterna i en kvarn eller matberedare. Häll ägg, socker och bakpulver i en skål och rör samman det med en träsked till en jämn smet. Tillsätt nötterna och rör om.
- Klä en rund form, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan genast i 175 grader, cirka 40 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna en stund. Dra av bakplåtspappret. Förvara nötbottnen i folie tills den är helt kall.
- Rosta nötterna i 175 grader cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna. Gnid dem mot varandra mellan händerna så att det mesta av det yttersta bruna lagret försvinner.
- Smält matfettet och rör ner florsocker, kakao och grädde. Rör om tills smeten är kall. Vispa äggvitan styv och rör ner den i frostingen.
- Bred frostingen över kakan och garnera med nötterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)