Nöttårta med chokladfrosting

Serverar: 10-12 portioner

Frostingen i det här receptet består av kakao, florsocker, grädde. Kakan garneras sen med hasselnötter.

Ingredienser

  • 150 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • Frosting
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk grädde
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • 25 hela hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna i en kvarn eller matberedare. Häll ägg, socker och bakpulver i en skål och rör samman det med en träsked till en jämn smet. Tillsätt nötterna och rör om.
    2. Klä en rund form, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan genast i 175 grader, cirka 40 minuter.
    3. Ta ut kakan och låt den svalna en stund. Dra av bakplåtspappret. Förvara nötbottnen i folie tills den är helt kall.
    4. Rosta nötterna i 175 grader cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna. Gnid dem mot varandra mellan händerna så att det mesta av det yttersta bruna lagret försvinner.
    5. Smält matfettet och rör ner florsocker, kakao och grädde. Rör om tills smeten är kall. Vispa äggvitan styv och rör ner den i frostingen.
    6. Bred frostingen över kakan och garnera med nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben