Nöttårta à la Malaga

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Annorlunda och roligt sätt att göra tårta. Läcker kaloribomb!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 5 ägg
  • 150 g strösocker
  • 150 g malda hasselnötter
  • 100 g riven choklad
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl vispad grädde
  • 3 msk mörk rom
  • 1 burk fruktcoctail, ananas eller mandariner (väl avrunnen)
  • Rester från tårtbottnen
  • Chokladglasyr (antingen färdigköpt eller gör egen)
  • Glasyr
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • Vatten
  • Några droppar olja (blir lite glansigar då)
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform. Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
    2. Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål. Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt.
    3. Fyll tårtbotten "skålen" med fyllningen. Spritsa över chokladglasyren i ett trevligt mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lind 13 januari 2012

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben