Getostcheesecake

Serverar: 8 portioner

Danskt rågbröd och fransk getost är en delikat mix. Kapris, oliver och lök sätter fart på smaklökarna.

Ingredienser

  • 200 g danskt rågbröd
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 250 g getost
  • 400 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i marinad
  • 1 dl hackade oliver
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1 dl finhackad rödlök
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Citron
  • Oliver
  • Körsbärstomater
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll över blandningen i en springform. Tryck ut smulorna med handen. Låt stelna minst 1 timma i kylen.
    2. Kantskär getosten och mosa ihop med philadelphiaosten. Blanda med resten av ingredienserna.
    3. Fördela fyllningen över bottnen. Låt stå i kylen i minst 3-4 timmar före servering. Garnera med citron, oliver, körsbärstomater och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben