Danskt rågbröd och fransk getost är en delikat mix. Kapris, oliver och lök sätter fart på smaklökarna.
Ingredienser
200 g danskt rågbröd
75 g smält smör
Fyllning
250 g getost
400 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackade soltorkade tomater i marinad
1 dl hackade oliver
2 msk hackad kapris
1 kruka hackad basilika
1 dl finhackad rödlök
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Garnering
Citron
Oliver
Körsbärstomater
Färsk basilika
Instruktioner
- Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll över blandningen i en springform. Tryck ut smulorna med handen. Låt stelna minst 1 timma i kylen.
- Kantskär getosten och mosa ihop med philadelphiaosten. Blanda med resten av ingredienserna.
- Fördela fyllningen över bottnen. Låt stå i kylen i minst 3-4 timmar före servering. Garnera med citron, oliver, körsbärstomater och basilika.
Liknande recept
Kommentarer (0)