Getostcheesecake med hjortronsylt

Baka en frisk färskostkaka på digestivebotten. I fyllningen ger getosten en mild smak och hjortronsylten blir en vacker och god topping.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g färsk getost
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1½ dl hjortronsylt
  • Dekoration
  • Ca 2 dl hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klä botten av en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
    3. Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i botten av formen till ett jämnt lager.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills den börjar få färg.
    5. Sätt ugnen på 175 grader.
    6. Rör getosten mjuk i en bunke och tillsätt philadelphiaosten och kesella. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner lite i taget i ostsmeten. Tillsätt slutligen hjortronsylten och häll smeten i formen.
    7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i knappt 35 minuter. Kakan kommer fortfarande vara lös i mitten men stelnar i kylen. Låt svalna och ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan den ska serveras.
    8. Bred ett lager hjortronsylt över kakan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben