Getosttoast med honungstomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En läcker lättlunch eller förrätt.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 15 körsbärstomater
  • 200 g getost, helst i rulle
  • 12 skivor baguette
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • ½ kruka basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på högsta värme och grill. Dela tomaterna i halvor och skär löken tunt. Skär upp 12 st 1-2 cm-tjocka skivor av baguetten och skär 12 st bitar av osten som du lägger på brödbitarna. Lägg dem sen på ett bakpapper på en plåt.
    2. Hetta upp oljan i panna och fräs löken och tomaterna någon minut. Häll i honungen och smaka av med salt och peppar. Ta pannan från värmen. Strimla basilikan och tillsätt den i pannan.
    3. Sätt in plåten högt i ugnen i 1-1 ½ minut bara så länge att osten får lite färg men den ska inte smälta allt för mycket. Lägg 3 skivor på varje tallrik samt fördela tomatröran bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben