Getosttoast med rödbetor och valnötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Ät med gott samvete – laga klimatsmart mat

Ingredienser

  • 16 små rödbetor
  • 8 skivor lant - eller surdegsbröd
  • 1 pkt svensk lagrad getost
  • 2 msk valnötter
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj rödbetorna. Låt koka med skalet på i 20 minuter i rikligt saltat vatten. Skär lantbrödet i åtta lagom tjocka skivor. Ringla över rejält med rapsolja. Strö på flingsalt. Lägg skivorna på galler och rosta i ugnen tills de fått färg.
    3. Skölj de kokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid bort skalet med papper för att undvika färg på fingrarna. Klyfta rödbetorna. Lägg smörpapper på skärbrädan för att skydda den. Se till att skära bort "svansen", den smakar jord.
    4. Hacka valnötterna grovt. Skär getosten i tunna skivor. Lägg rödbetor och getost på brödskivorna, toppa med valnötter. Ringla över rapsolja.
    5. Ställ tillbaks brödet i ugnen på grill eller övervärme på 200 - 225 grader tills osten har smält.
    6. Servera mackorna toppade med finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben