Sallad med getostbröd och senapsvinägrett

Serverar: 4 portioner

Varianter på den här salladen finns nästan alltid på de franska brasserierna. Potatisen gör salladen ordentligt matig och getostbröden bidrar till ”det där lilla extra”.

Ingredienser

  • 500 g småpotatis, kokt
  • 300 g sallad, blandad, (t ex frisée, rosé, ruccola, isbergssallad)
  • 1½ dl oliver
  • 10 körsbärstomater
  • ½ gurka
  • Senapsvinägrett
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ dl rapsolja
  • ½ msk vatten
  • ½ tsk honung, flytande
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Getosttoast
  • 8 skivor baguette
  • 200 g getost
  • Garnering
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill, 250°.
    2. Dressing: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle och tillsätt sedan vatten, honung, salt och peppar. Skär potatisen i mindre bitar och lägg ner dem i dressingen.
    3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på brödskivorna och gratinera högt upp i ugnen 5-7 minuter. Kontrollera då och då så att de inte bränns.
    4. Blanda alla ingredienserna till salladen. Servera med getostbröden. Garnera gärna med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Zigges 2 maj 2011

    Låter underbart, det här ska jag laga ikväll så får pappa en glad överraskning!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben