Morotssoppa med getosttoast

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.

Ingredienser

  • 1 st röd spansk pepparfrukt
  • 3 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 st morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • 4 dl apelsinsaft, pressad
  • 7 dl morotsjuice
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • Toast
  • 150 g getost, (chèvre)
  • 0,5 dl kesella
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök.
    2. Skala och grovhacka morötterna
    3. Hetta upp olivolja i en gryta. Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning.
    4. Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice. Koka soppan 5-10 minuter.
    5. Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.
    6. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten får färg, 3-5 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben