Ghazalhorn - Mandelkakor

Serverar: 16 portioner

Du kan inte gå på fest eller middag i Marocko utan att bli bjuden på dessa supersmarriga kakor med en läcker mandelfyllning. De passar bra att servera med glass.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 msk smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 msk rosenvatten
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 2½ dl sötmandlar, skållade och skalade
  • 1½ dl socker
  • 3 msk smör
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 msk rosenvatten
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Vita sesamfrön
  • Rosenvatten
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Deg: Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen för hand i ca 20 minuter tills den känns elastisk, eller 10 minuter i en köksmaskin.
    2. Fyllning: Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till fyllningen och mixa ihop dem till en slät mandelmassa.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Forma mandelmassan till horn, ungefär som en tumme: smalare i toppen och tjockare i botten. Kavla ut degen tunt och placera den formade mandelmassan i mitten, dra över degen och forma ett horn. Skär bort överflödig deg med en kniv.
    5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Gör små hål i dem med en gaffel. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna.
    6. Stänk lite rosenvatten över kakorna och sikta florsocker över dem precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben