GI-chokladkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Fyllig chokladkaka bakad utan vetemjöl och med lite fruktsocker. Pigga upp grädden med citrus!

Ingredienser

  • 100 g Arla smör
  • 300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
  • 4 ägg
  • ½ dl fruktsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl pinjenötter
  • Till servering
  • 2 dl Arla Ko® vispgrädde
  • 2 msk hackad citronmeliss
  • rivet skal av ½ lime
  • Instruktioner

    Gör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jollo10 21 november 2010

    Ska detta vara en nyttigare variant eller? På vilket sätt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben