Gi-chokladkaka i långpanna med plommonklyftor

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En jättegod Gi kaka som kan varieras lite med andra tillbehör än plommon om man vill.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 6 ägg
  • 2 msk kallt kaffe
  • 4 msk fruktsocker
  • 1 dl torkade aprikoser
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 plommon
  • Instruktioner

    Smält chokladen i vattenbad eller i omgångar i micron. Skilj äggulorna från äggvitorna. Blanda den smälta chokladen med äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt fruktsockret lite i taget till äggvitorna. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten. Skär aprikoserna i småbitar och blanda i smeten. Grädda i en bakplåtsklädd långpanna ca 15 min 200 grader. Låt stå kallt i kylen minst 1 timme. Skär upp i fyrkanter och dekorera varje bit med grädde och en plommonklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben