GI Kyckling med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

GI-recept - mycket gott.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl konc. apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna i smör. Lägg över dem i en ugnsäker form. Fräs ur stekpannan med juice, grädde, ingefära och vitlök.
    3. Koka upp såsen och häll den över filéerna. Sätt in formen i ugnen i 30 minuter. Servera med fullkornsris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    TerriToniAX 1 februari 2008

    Det här receptet är mitt i raden men med några smärre modifikationer blir det väldigt gott, minst en fyra! För det första tycker jag inte om kombinationen kyckling och potatis så vi använde jasminris istället. Den näst största ändringen är att lämna bort grädden. En apelsinsås ska ju vara klar och grädde skulle bara förta alla andra smaker. Så vi redde med lite ljust maizenamjöl istället och det blev riktigt bra med rätt konsistens och fin färg. Juicen ersatte vi med färskpressade apelsiner med lagom mycket fruktkött. Vi hade i dubbelt så mycket vitlök som i receptet och det var lagom för våra smaklökar. Det bästa med receptet är ingefäran. Det är en ingrediens som jag inte kommer mig för att använda så ofta men som ger en fin smak.

    gersgarden 6 juli 2009

    Detta var verkligen supergott, kommer att laga det många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben