GI - Kyckling med basilikabulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Näringsvärde per portion: Energi: 417 kcal Kolhydrater: 37 g Protein: 38 g Fett: 13 g

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör- & rapsolja (Arlas)
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Basilikabulgur
  • 2 dl bulgur
  • 1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
  • 11 st soltorkade tomater, inlagda
  • 3 msk av lagen (från tomaterna ovan)
  • 3 dl kikärtor, kokta, eller borlottibönor
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 kruka basilika
  • ½ st vitlöksklyfta, pressad
  • ½ msk vinäger
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur med buljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.
    2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt bulgur svalna och tillsätt kokta kikärter. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.
    3. Stek kycklingfiléerna i lite Smör&rapsolja på båda sidorna så att de blir helt genomstekta. Krydda med salt, peppar, paprikakrydda eller annan valfri krydda. Servera kycklingen med basilikabulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 29 januari 2009

    Det blir inte så mycket mat så gör en grönsallad till också! Eller ät långsamt så du hinner bli mätt innan maten är slut på tallriken :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben