GI - Moussaka

Serverar: 6 portioner

En riktigt god moussaka! Jag har gjort den här i flera år och blir aldrig less den. OBS! Parmesanosten är mycket godare om man river den själv, jämfört med den färdigrivna!

Ingredienser

  • 3 stora zucchini
  • 2,5 dl olja till stekning
  • 800 g köttfärs
  • 2 st gula lökar
  • 200 g tomatpuré
  • 500 g keso
  • 5 dl nyriven parmesanost
  • 3 dl grädde 40%
  • 1 st ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skiva zuccinin längstefter och stek den i olja, utan att den får för mycket färg. Hacka löken och stek den. Stek köttfärsen, blanda i löken, tillsätt tomatpurén, salta och peppra och låt allt puttra ett tag. Blanda grädden med ägget. Varva zucchini, köttfärs, keso och hälften av osten i en ugnsform. (Som en lasagne.) Häll på grädde/ost blandningen och strö resterande ost över. Grädda ca 45-60 min i 175 gr.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (1)

    pedalen1965 19 mars 2009

    Riktigt gott! Blandade 1 st köttbuljongtärningi köttfärsen. Tror mycket på det där att riva parmesanen själv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben