Gi nötchokladbollar

Lite nyttigare chokladbollar med få kolhydrater.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl paranötter
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker flor eller sötningsmedel
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk kallt kaffe
  • 2 tsk cognac
  • Instruktioner

    Rosta nötterna i en torr stekpanna. Pilla bort skalet från hasselnötterna genom att gnida dem. Mixa sedan nötterna ganska fint. Häll nötmixet i en skål. Lägg i resten av ingredienserna och blanada ihop till en smet. Låt smeten vila i kylen minst 1 timme. Rulla sedan bollar av smeten. Man kan om man vill doppa bollarna mörk, smält choklad eller rulla dem i något (tex hackade nötter). Bollarna förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben