GI - Parmalindad kycklinglårfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Näringsvärde per portion: Kcal: 375 Kolhydrater: 50 g Protein: 23,5 g Fett: 8,7 g

Ingredienser

  • 8 kycklinglår, urbenade
  • 8 soltorkade tomater, marinerade
  • 8 skivor parmaskinka
  • 15 g parmesanost
  • 8 basilikablad
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port blandade sallader
  • 3 dl ris, fullkorn eller vildris
  • Sås
  • 1 burk passerade tomater
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl basilika, hackad
  • ½ st hönsbuljongtärning
  • 3 msk vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad. Linda in varje filé med en skiva parmaskinka. Gratinera i ca 25 minuter.
    2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt vinet och låt koka ner lite grand. Tillsätt tomaterna, buljong och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera kycklinglårfléerna med tomatsås, grönsallad och ris.
    4. Familjetips! Om barnen inte gillar parmesan o soltorkade tomater kan man fylla kycklingen med vanlig ost och lite torkad oregano istället. Såsen kan göras utan vin.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben