GI-säker vardagssallad

Serverar: 4 portioner

GI.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamvinäger eller citronsaft
  • Sallad
  • Morötter
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och koka i minst dubbla mängden vatten samt en skvätt soja. Sojan ger sälta, gör så att bönorna håller ihop och bidrar till en fin färg. Koktiden är cirka 20 minuter. Kolla noga så att de inte blir över-kokta.
    2. Häll av eventuellt kokvatten. Blanda linserna med olivolja, balsamvinäger, en nypa salt och ett par varv på svartpepparkvarnen.
    3. Lägg upp linserna på en bädd av färsk bladspenat, färsk rucola, strimlad isbergssallad eller annan favoritsallad. Toppa med slantade morötter och tomater i klyftor här finns självklart plats för mängder av improvisationer i form av andra grönsaker, frön och nötter.
    4. Avsluta med en nypa flingsalt (alltid lika gott på tomaterna), ett par varv på svartpepparkvarnen samt ett par välgörande droppar olivolja och balsamvinäger eller citronsaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben