Vardagssallad med linser

Serverar: 4 portioner

Gröna linser är de vanligaste linserna och finns överallt. Enkla att tillaga och håller sig en vecka i kylen. Perfekta i en sallad, bara isberg, tomat och gurka ger inte mycket näring... Utgå från linserna (koka dubbel sats och förvara i kyl) lägg till det gröna du vill ha för varje dag och variera. Perfekt till all mat.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ruccola
  • Färsk bladspenat
  • 2 morötter
  • 2 tomater eller 1 ask cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och koka i vatten och soja. Låt koka i ca 20 minuter.
    2. Häll av kokvattnet och blanda med olivolja, balsamvinäger, lite salt och svartpeppar.
    3. Lägg upp linserna på en bädd av ruccola och bladspenat. Toppa med slantade morötter och tomater i klyftor, eller halverade cocktailtomater.
    4. Eller ta den sallad du vill, och de grönsaker du har hemma..
    5. Avsluta med lite flingsalt och gärna mer svartpeppar. Citronsaft om du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben