Gröna linser är de vanligaste linserna och finns överallt. Enkla att tillaga och håller sig en vecka i kylen. Perfekta i en sallad, bara isberg, tomat och gurka ger inte mycket näring...
Utgå från linserna (koka dubbel sats och förvara i kyl) lägg till det gröna du vill ha för varje dag och variera. Perfekt till all mat.
Ingredienser
2 dl gröna linser
4 dl vatten
2 msk soja
3 msk olivolja
2-3 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Ruccola
Färsk bladspenat
2 morötter
2 tomater eller 1 ask cocktailtomater
Instruktioner
- Skölj linserna och koka i vatten och soja. Låt koka i ca 20 minuter.
- Häll av kokvattnet och blanda med olivolja, balsamvinäger, lite salt och svartpeppar.
- Lägg upp linserna på en bädd av ruccola och bladspenat. Toppa med slantade morötter och tomater i klyftor, eller halverade cocktailtomater.
- Eller ta den sallad du vill, och de grönsaker du har hemma..
- Avsluta med lite flingsalt och gärna mer svartpeppar. Citronsaft om du vill.
Liknande recept
Kommentarer (0)