Gillas sirapslimpa

Serverar: 4 portioner

Lätt att baka.

Ingredienser

  • 20 dl rågsikt
  • 2 msk brödkrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 tsk bikarbonat
  • 4 dl mörk sirap
  • 2 liter fil
  • Instruktioner

    Blanda ihop mjölbladningen. Tillsätt sirap och filmjölken. Tryck ut i en smord långpanna. Sätt in den i ugnen 150 º i en 1tim. Nedersta falsen. Skär den till 4 limpor.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (3)

    anil75 12 februari 2009

    Hej! Jag har lovat Pontus detta recept väldigt länge, vi åt brödet på ett föräldrafika. Mvh Lina

    kajsamasri 14 mars 2010

    Bakar brödet nu. Stämmer verkligen receptet? 20 dl rågsikt? Blev jättelös deg. Varit inne i ugnen i 1 h 45 min och är fortfarande inte klart... Runnit ut i ugnen... Får se om det går att äta.... Har du något tips till mig? MVH Kajsa

    elibeg 15 mars 2011

    det är skumt med receptet.... man kan inte ha 2 liter vätska till 20 dl mjöl! KAn det vara 0,5 liter fil?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben