Glaserade kycklingklubbor med kokospilaff

Serverar: 4 portioner

Kokospilaff är jättegott så har du inte provat så gör det!

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk mango chutney
  • Kokospilaff
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl ris, gärna basmati
  • 1 msk olja
  • 1 liten burk (165 ml) kokosmjölk
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Dela kycklingklubborna i leden. Lägg delarna i en ugnssäker form. Pensla dem med olja, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 30-40 minuter. Pensla den nystekta kycklingen med chutneyn.
    3. Gör pilaffen under tiden. Fräs lök, vitlök, gurkmeja och ris i oljan. Häll i kokosmjölk, vatten och salt och sjud under lock 15-20 minuter. Späd eventuell med lite vatten om riset blir för torrt. Servera kyckling och ris med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben