Glaserade muffins med jordnötssmör

Serverar: 16 portioner

Något för jordnötsälskarna.

Ingredienser

  • 4 msk margarin
  • 225 g farinsocker
  • 115 g jordnötssmör med nötbitar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 tsk vaniljessens
  • 225 g vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 200 g normalfet Philadelphia ost
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 225 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Placera 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt.
    2. Rör samman smör, socker och jordnötssmör i en skål i 1-2 minuter eller tills allt är väl blandat. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om kraftigt efter varje gång. Rör ner vaniljessens. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner det, omväxlande med mjölken, med en metallsked i blandningen. Fördela smeten i pappersformar.
    3. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    4. Glasyr: vispa cream cheese och smör slätt med en elvisp. Sikta ner florsocker och blanda noga.
    5. Bred glasyren lite omjämnt på de kalla muffinsen med en palettkniv. Förvara dem i kylskåpet tills de ska serveras.
    6. Ät och njut.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben