Glaserade revben

Serverar: 8 portioner

Sött, starkt och rökt; allt i samma tugga. Revben och bönor är den perfekta kombinationen.

Ingredienser

  • 1,8 kg revben, 4 längder
  • 1 msk olja
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk chilisås, 250 g
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk spiskummin
  • 100 g rökt skinka, valfritt
  • 4 burkar vita bönor
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenen i en stor kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och låt revbenen stå i vattnet i 30 minuter.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn löken under omrörning i ca 5 minuter. Lägg hälften av löken på en tallrik och ställ åt sidan. Blanda ner chilisås, 1 dl vatten, socker, worcestershiresås och spiskummin med löken i stekpannan. Låt det sjuda i 15 minuter.
    3. Finhacka den rökta skinkan och blanda den med bönor, den resterande löken, 2 dl av såsen och resten av vattnet. Sjud upp och låt sjuda tills bönorna är genomvarma, ca 7 minuter.
    4. Sätt på grillen. Låt revbenen rinna av och placera dem på ett galler. Grilla ca 12 cm från värmen 6-7 minuter per sida. Pensla revbenen med resten av såsen och grilla dem ytterligare 2-3 minuter. Vänd dem, pensla igen och grilla ytterligare 2-3 minuter. Servera tillsammans med bönorna.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben