Glassbomb med vanilj, hallon och kolasås

Serverar: 10 portioner

Perfekt till kalas!

Ingredienser

  • 2 liter vaniljglass
  • 1 liter hallonsorbet
  • 225 ml kolasås
  • ½ liter hallon, färska eller frysta (250 g)
  • Instruktioner

    1. Klä insidan av en stor skål, ca 2 liter, med plastfolie, folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett hål stort nog att rymma en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Ta ut den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.
    2. Klä även den lilla skålen med plastfolie så att det går ut en bit över kanten. Fyll den helt med hallonsorbet.
    3. Ta ut den stora skålen ur frysen och häll kolasåsen i hålet. Lossa hallonsorbeten från den lilla skålen och ta bort plastfolien.
    4. Placera hallonsorbeten i kolasåsen. Ställ in i frysen ca 2 timmar.
    5. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben