Glassfyllda brownies med After Eightsås

Serverar: 24 portioner

Bjud på en lyxig och annorlunda dessert! Brownies fyllda med vaniljglass, färgglada hallon och som pricken över i - den goda After Eight-såsen. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 150 g grovt hackade valnötter
  • Fyllning
  • Vaniljglass
  • After Eight-sås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 6-8 After Eight
  • Till servering
  • Hallon
  • After Eight-sås
  • Instruktioner

    1. Smält smör och blockchoklad till browniesmeten på svag värme och låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladsmeten. Rör försiktigt ner siktat vetemjöl och valnötter.
    3. Häll smeten i en form ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175˚ i 20-25 min. Den ska inte stelna helt inuti. Låt kallna i formen.
    4. Skär kakan till små fyrkanter. (Överblivna brownies går bra att frysa.) Lägg samman dem två och två med vaniljglass emellan direkt på assietter. Garnera med hallon och häll After Eight-såsen över (se recept nedan).
    5. After Eight-sås: Blanda vatten, kakao och socker i en kastrull. Sjud samman under omrörning.
    6. Lägg i After Eight och rör till en sås. Låt svalna, späd ev med vatten om den är för tjock.
    7. Obs! Såsen är till ca 4 portioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben