Glassfyllda brownies med After Eightsås
Bjud på en lyxig och annorlunda dessert! Brownies fyllda med vaniljglass, färgglada hallon och som pricken över i - den goda After Eight-såsen.
Bakas i långpanna.
Ingredienser
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g mörk blockchoklad
150 g grovt hackade valnötter
Fyllning
Vaniljglass
After Eight-sås
1 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao
6-8 After Eight
Till servering
Hallon
After Eight-sås
Instruktioner
- Smält smör och blockchoklad till browniesmeten på svag värme och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladsmeten. Rör försiktigt ner siktat vetemjöl och valnötter.
- Häll smeten i en form ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175˚ i 20-25 min. Den ska inte stelna helt inuti. Låt kallna i formen.
- Skär kakan till små fyrkanter. (Överblivna brownies går bra att frysa.) Lägg samman dem två och två med vaniljglass emellan direkt på assietter. Garnera med hallon och häll After Eight-såsen över (se recept nedan).
- After Eight-sås:
Blanda vatten, kakao och socker i en kastrull. Sjud samman under omrörning.
- Lägg i After Eight och rör till en sås. Låt svalna, späd ev med vatten om den är för tjock.
- Obs! Såsen är till ca 4 portioner.
Liknande recept
Kommentarer (0)