Glassig tårta

Serverar: 10 portioner

god

Ingredienser

  • 1 burk ( 250 g) kesella / lättkvarg
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vanillin
  • några korn saffran
  • rivet skal av ½ - 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 grahamskex (digestive)
  • garnering
  • gröna druvor
  • hallon
  • Instruktioner

    Vispa äggulorna riktigt pösigt med socker rör ned kesellan och kryddor vänd ner hårt vispad grädde vispa sist vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner äggvitan i blandningen stöt kexen till smulor och strö hälften i en form med löstagbar kant ca 23 cm diam slå i glassmassan och jämna till ytan strö resten av kexen över frys i minst 8 timmar ta fram 10-15 minuter innan den ska serveras garnera med rikligt med druvor och hallon.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben