Glasstårta med mörk chokladtryffel och vit chokladmousse

Hämtat från camillak.com

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g kakor med chokladbitar, t.ex Maryland cookies
  • 4 msk smält smör
  • Chokladtryffel
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 200 g choklad av finare kvalitet
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vit chokladmousse
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Botten: Mixa kakorna och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Ställ in i frysen ca 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter i 200 graders värme. Låt svalna!
    2. Chokladtryffeln: Koka upp grädden och den mörka chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner flor- och vaniljsockret. Häll i formen och ställ i kylen för att kallna!
    3. Vit chokladmousse´: Smält den vita chokladen t.ex i micron Vispa grädden och rör ner den vita smälta chokladen och vaniljsockret. Vispa ner äggulorna.
    4. Bred den vita chokladmoussen över chokladtryffeln i formen. Täck med folie och låt stå i frysen över natten.
    5. Vid servering pudrar du över lite kakao och hyvlar över lite chokladspån.
    6. Låt glasstårtan stå i kylskåpet en halvtimme innan du serverar den!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben