Glödkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Härliga glödkakor som bakas på häll eller i stekpanna. Går tyvärr inte att spara utan frys, utan äts färska eller nytinade. Passar även mjölk-, laktos- och äggallergiker.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl (kan uteslutas)
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula ner ett paket jäst i degbunken. Värm vatten och olja till ca 37 grader och rör ut jästen i vätskan. Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl. Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna. Låt kakorna svalna under bakduk och njut! Glöm inte att sätta de kakor du inte äter i frysen så fort de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    strimma21 25 januari 2010

    Vilka fantastiskt goda glödkakor! Så där lagom sega och smarriga med smör och ost på. Det här ska jag göra fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben