Glögg från 1870

Serverar: 1 portioner

Lättgjord glögg från Allt om Mats stora julnummer 1976.

Ingredienser

  • 1 flaska enkelt rödvin, 70-75 cl
  • 1 dl vodka
  • 5 kanelstänger, i bitar
  • 20 kryddnejlikor
  • 1 bit Ingefära
  • 1 tsk kardemummakärnor, krossade
  • 1 pomeransskal
  • Ca 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Sötmandel
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Börja med att krossa kardemumman i en mortel och bryt sönder kanelen. Lägg i kryddorna i en glasburk (helst med lock), häll över spriten. Låt burken stå över natten så att kryddsmaken dras ut ordentligt.
    2. Sila ifrån kryddorna. Skålla och hacka mandeln. Häll vinet och spriten i en kastrull. Blanda i socker, vaniljsocker, mandel och russin. Låt glöggen bli het, men aldrig koka.
    3. OBS! Man kan blanda vin, kryddextrakt, socker och vaniljsocker medan drycken är kall och förvara blandningen i högst två veckor. Mandel och russin läggs då i först när glöggen värms för att drickas.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    anenik 10 december 2013

    Den här glöggen gör jag varje jul.Den blir jättegod,mycket bättre än köpeglögg tycker jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben