Glöggkaka

Serverar: 1 portioner

God kaka till kaffet. Kan bakas i sockerkaksform eller tre satser i långpanna.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1,5 dl glögg
  • 40 gram hackad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. 2. Tillsätt äggen ett i sänder. 3. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner. 4. Häll i glögg och choklad. 5. Häll i rund smord och bröad form eller tre satser i långpanna. 6. Grädda 175 grader 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben