Glöggkaka

Serverar: 4 portioner

Så enkelt och så gott till advents glöggen...och till jul och nyår...

Ingredienser

  • 1 paket chokladkaka på mix
  • Glögg
  • 1 dl russin
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl sötmandel
  • Physalisfrukter
  • Instruktioner

    1. Blanda mixpulvret med russinen. Byt ut vattnet i anvisningen mot samma mängd glögg och rör ner det i mixpulvret. Grädda kakan enligt anvisningen på paketet.
    2. Skålla och skala mandlarna.
    3. Smält 1 dl socker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och bubbligt. Slå på 1 msk vatten, var försiktig, det kan stänka! Rör tills blandningen är slät, blanda i mandlarna.
    4. Slå den heta sockerlagen över kakan, det blir som en blank knäckig glasyr. Garnera med physalisfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben