Zenitas glöggkaka

Serverar: 8-10 portioner

En enkel och god julkaka, när du har lite glögg över.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 dl glögg
  • 40 g riven blockchoklad (50-60% kakao)
  • Instruktioner

    Strösockret röres poröst med smöret. Rör ner ett ägg i taget. Blanda sedan i vetemjölet,bakpulver. Sikta ner kanelen. Blanda sedan ner glögg och riven choklad. Gräddas på nedre falsen i ca 40 minuter i 175°c. Storleken på formen bör vara 1,5 liter. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben