Ingrids ljuvliga saffranspaj (glöggkaka)

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

En jättegod efterrätt eller gott att fika på i jultider

Ingredienser

  • Botten
  • Pajdeg grundrecept
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 2-3 msk apelsinjuice konc
  • 1 påse saffran
  • 1 burk vaniljkesella
  • Russin
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra en pajdeg. Tryck ut degen i en ugnsäker form. Lägg i valfri mängd russin, sprid ut dem över botten.
    2. Vispa ägg och socker poröst, häll i juicen, saffran samt vanilj kesellan. Blandas till en jämn smet, häll sedan i formen.
    3. Grädda mitt i ugn i 200 grader. "Skaka" på pajformen emellanåt, pajen är klar när fyllningen stelnat.
    4. Ytan ska vara gyllen brungul, se upp så den inte bränns sönder.
    5. Låt kallna, vispa upp grädden, servera med grädde till!!
    6. OBS!!Om man inte tycker om saffran kan man byta ut det mot kanel. En lite annorlunda paj men åhh så god, passar bra till advent o jul!! Lycka till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben