Ingrids ljuvliga saffranspaj (glöggkaka)
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
50 minuter
En jättegod efterrätt eller gott att fika på i jultider
Ingredienser
Botten
Pajdeg grundrecept
Fyllning
2 ägg
½ dl socker
2-3 msk apelsinjuice konc
1 påse saffran
1 burk vaniljkesella
Russin
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Börja med att göra en pajdeg. Tryck ut degen i en ugnsäker form. Lägg i valfri mängd russin, sprid ut dem över botten.
Vispa ägg och socker poröst, häll i juicen, saffran samt vanilj kesellan. Blandas till en jämn smet, häll sedan i formen.
Grädda mitt i ugn i 200 grader. "Skaka" på pajformen emellanåt, pajen är klar när fyllningen stelnat.
Ytan ska vara gyllen brungul, se upp så den inte bränns sönder.
Låt kallna, vispa upp grädden, servera med grädde till!!
OBS!!Om man inte tycker om saffran kan man byta ut det mot kanel. En lite annorlunda paj men åhh så god, passar bra till advent o jul!! Lycka till!!
Liknande recept
Ljuvlig getosttarte!
15 min
8
Ingrids vaniljbullar
4.8
24
10
Maya´s Ljuvliga rabarberpaj
1 h 30 min
4-5
Ljuvlig kycklinggryta med jordnötter
4
4
1
Saffranspaj
4
1
1
Ljuvlig vit chokladmousse
8
Mayas ljuvliga kantarell mackor
25 min
4
Ljuvlig kycklinggratäng
4.5
30 min
4
3
Ljuvlig vildsvinsgryta
4.3
4-5
18
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!