Gluten och laktosfri chokladstubbe med frukt

Rulltårta är den perfekta kakan när det är bråttom. den är lätt att göra och kan fyllas med mycket läckert. Rulltårta med potatismjöl måste gräddas genast, annars sjunker mjölet till botten och ger degrand i kakan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Smörkräm
  • 100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 apelsin eller annan frukt skuren i bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver, rör om till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i ca 5 minuter.
    3. Rör samman ingredienserna till smörkrämen. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper, dra bort papperet, pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Bred fyllningen över den varma kakan och rulla snabbt ihop den från kortsidan.
    4. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben